Partner:

 

logo fehac 150-116

 

Advertentie

Inloggen

PAC op facebook:

FacebookLogo

Het lidmaatschap van de Pionier Automobielen Club levert bezitters van voor 1940 gebouwde automobielen een groot aantal specifieke voordelen op.

* De PAC organiseert gemiddeld 10 keer per jaar speciaal op onze automobielen afgestemde ritten, waarbij rekening wordt gehouden met de mogelijkheden maar ook de onmogelijkheden van automobielen van voor de Tweede Wereldoorlog, wat in het bijzonder geldt voor de zeer oude auto’s (gebouwd voor 1918 of zelfs voor 1905).
We zullen snelwegen altijd proberen te vermijden en houden waar mogelijk de ritten ook zoveel mogelijk in de sfeer van de tijd.

* Via de PAC wordt kennis over deze specifieke automobielen overgedragen. Dit gaat heel breed: van de historie van een bepaald merk (PAC archief) tot het onderhoud van de automobiel, bijvoorbeeld het afstellen van een ontsteking of het juiste type motorolie.

* De PAC kan u adviseren bij taxaties en verzekeringen. Niet iedere taxateur of verzekeraar is op de hoogte van de specifieke waarde aspecten van deze automobielen. Verder bieden bepaalde verzekeraars een clubvoordeel aan.

* Tijdens een eventuele restauratie kan de PAC u advies geven op velerlei fronten. Veel van onze leden hebben hun automobielen zelf gerestaureerd. Dat doen we al sinds 1956. Er is dus een enorme schat aan ervaring en kennis aanwezig.

* Een belangrijk punt binnen de PAC is de (kennis)overdracht naar jongere generaties. Velen jongeren zijn geïnteresseerd maar weten niet waar ze moeten beginnen. De PAC kan begeleiding bieden in de keuze van het automobiel maar ook adviseren met betrekking tot onderhoud en historie van een bepaalde auto.
Daarbij organiseert de PAC ieder jaar een rit speciaal voor jongeren tot 40 jaar (Jongeren Picknick Rit) maar ook een weekend voor jongeren tot 40 jaar en iets oudere leden (Beforty Rit) om de uitwisseling van kennis en contacten te bevorderen.

* Het sociale karakter van onze club. We houden van het rijden met de automobielen, maar gedurende de stops en na afloop is er volop ruimte om elkaar te ontmoeten.

* Er zijn samenwerkingsverbanden met andere organisaties en clubs. Zo zijn we aangesloten bij de FEHAC (Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs) om de belangen van de bezitters van historische auto’s goed te vertegenwoordigen. Ook zijn er contacten met andere clubs voor kennisoverdracht en eventueel samenwerking op het gebied van bijvoorbeeld evenementen. Op de jaarkalender zult u dan ook vrijwel altijd evenementen aantreffen die door andere clubs worden georganiseerd maar die ook interessant zijn voor leden van de PAC.

Kortom, er zijn vele voordelen verbonden aan het lidmaatschap van de PAC maar de belangrijkste reden om lid te worden is misschien wel de kwalitatief goede ritten die worden georganiseerd voor een passende (zo laag mogelijke) prijs.

U bent van harte welkom!

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com